Fjärrteleskopsektionen

Sektionen är till för dig som redan idag har eget fjärrstyrt observatorium eller som använder externa tjänster för observationer. Kanske är du också intresserad av att lära dig mer om hur det fungerar.

Verksamhet

En viktig del i sektionens arbete är att i början av 2020 sätta upp ett eget fjärrteleskop i Spanien och över tid utveckla och förfina detta. Du är välkommen att ansluta dig till sektionen om du i framtiden vill ha möjlighet att göra egna observationer med teleskopet.

Vi är även till för dig som känner att du vill utvecklas, lära dig mer om astrofotografering och få tips. Vi ska försöka anordna träffar under stjärnorna och anordna föredrag. Resor kommer att planeras ner till vårt kommande fjärrteleskop i Spanien för att utföra service men även för att fotografera och observera visuellt.

Sektionsledare

Christian Bergquist

Bor i Stockholm och har alltid varit intresserad av naturvetenskap. Är aktiv astrofotograf sedan ett antal år tillbaka. Djuprymdsobjekt är det som intresserar mig mest. Maila till christianquist1 [at] gmail.com.

Biträdande sektionsledare

Claes Martinsson

Kalmarit som har varit intresserad av astronomi sedan barnsben och började astrofota på riktigt då jag köpte mig en stillbildskamera. Mitt intresse för elektronik och datorer i kombination med ljusföroreningarna i Tokyo där jag är bosatt sedan 20 år har fått mig intresserad av fjärrteleskop.