Bli medlem i SAAF — expandera ditt universum!

I SAAF träffar du likasinnade från alla delar av landet som delar din passion för natthimlen. Vi studerar stjärnhimlen med blotta ögat, teleskop och kameror, bygger teleskop, slipar speglar och programmerar egna elektroniklösningar. Vi träffas på internet och ordnar workshops och stjärnträffar runtom i landet för att dela våra observationer, bilder och resultaten av våra astronomiska mätningar. Och i år firar vi 40 år som förening, läs mer om det genom att klicka här. Välkommen som medlem när som helst under året!


Jubileumserbjudande på medlemskap:
40 år — 40 kronor rabatt!

Har du just upptäckt SAAF eller var det ett tag sedan du var medlem? Grattis! Under hela 2022 erbjuder vi nykomlingar och återvändare* ett första årsmedlemskap för bara 210:- SEK (ord. pris 250:- SEK).**

*) Erbjudandet gäller för de som är bosatta i Sverige och inte varit medlemmar i SAAF under de senaste 6 månaderna fr.o.m. beställningsdatum. Du som redan är medlem förnyar ditt medlemskap som vanligt, till ordinarie pris. **) Erbjudandet gäller t.o.m 2022-12-31.


BLI MEDLEM


Som medlem får du bland annat:

 • Fyra nummer av vår tidskrift Telescopium per år, inklusive temanumren Fokus.
 • Tillgång till det digitala arkivet med bland annat tidigare utgivna nummer av Telescopium + samtliga 13 nummer av Fokus (kräver inloggning).
 • En stor, överskådlig och detaljerad astronomisk årskalender att hänga på väggen (kommer med Telescopium nr 4 varje år).
 • Möjlighet att delta i sektionernas verksamhet, digitala möten och webbinarier + tillgång till arkiverade webbinarier (kräver inloggning).
 • Kostnadsfritt inträde (efter anmälan) till vissa träffar och arrangemang som till exempel sektionsträffarna och den årliga stjärnträffen Sagittarius på Öland — vilket i år även inkluderar SAAF:s officiella 40-årsjubileumsträff.
 • 14% rabatt* på tidskriften Sky & Telescope. Gäller enbart för tryckt + digital prenumeration. *) Rabatten kan variera något beroende på dollarkurs och S&T:s prissättningar. Pris med rabatt under 2022: $73,95 (ord. pris $86,05). Vid intresse kontaktas ordforande@saaf.se för att ta del av erbjudandet.

Hur blir jag medlem?

Du blir medlem i Svensk AmatörAstronomisk Förening genom att antingen betala in medlemsavgiften här på webbsidan med Paypal eller kontokort eller via Bankgiro eller Plusgiro.

ONLINE (HÄR OCH NU)

När du betalar online registrerar du dina kontaktuppgifter och om du vill vara med i någon av sektionerna. Ange även gärna din e-postadress — då skapas också ett konto till dig så att du kan logga in här på SAAF:s webbsida. Efter inloggning kan du uppdatera dina uppgifter och inställningar men också läsa alla utgivna nummer av Fokus och även många tidigare utgivna nummer Telescopium.


BLI MEDLEM

VIA BANKGIRO ELLER PLUSGIRO:

Det går också bra att betala avgiften på plusgironummer 904 56-5 eller bankgironummer 386-5300. Betalningsmottagare är SAAF. Vid inbetalning behöver du ange din postadress för att få Telescopium och din e-postadress för att kunna få tillgång till webbinloggningen.

Vid adressbyte, meddela din nya adress till kassören!

Du som betalar via bankgiro eller postgiro får inte automatiskt ett användarkonto på webben. Du kan skapa ett konto och därmed få tillgång till arkivet via sidan ”Bli medlem” och klicka på ”Aktivera konto”. Men tänk på att det kan ta några dagar att bli verifierad, speciellt om du nyligen har betalat in din medlemsavgift.

Medlemsavgift

 • Vuxna (över 18 år): 250 kr (1 år),
  430 kr (2 år), 630 kr (3 år)
 • Ungdomar (18 år eller yngre):
  150 kr (1 år)
 • Övriga Europa och världen: 400 kr (1 år)
 • Sektionerna är kostnadsfria.

Förmånliga avgifter finns för anslutning av lokalföreningar, för mer information kontakta SAAF:s ordförande.


Sektioner

SAAF:s sektioner är arbetsgrupper som specialiserar sig inom ett visst område av amatörastronomin. Alla SAAF-medlemmar är välkomna till sektionerna.

Du blir medlem i en sektion när du betalar medlemsavgiften online via ditt medlemskonto. Om du inte har ett konto kan du skapa ett sådant på sidan ”Bli medlem” (klicka på ”Aktivera konto”) och ange din önskade sektion där.

Sektionsförmåner

Som medlem i SAAF:s sektioner har du möjlighet att låna följande observationshjälpmedel. Ett krav är att du som aktiv observatör bidrar till sektionens verksamhet genom att rapportera in dina observationer för arkivering och analys.

 • Johnson/Bessel V-filter i 1,25″ fattning för fotometriska observationer av variabler eller kometer.
 • Licens för MPO Canopus/PhotoRed, en mjukvara för astrometri och fotometri av (rörliga) objekt (småkroppar) och analys av ljuskurvor inklusive periodbestämning och plottning. En intressant funktion är sökning av nya variabla stjärnor i ett fält.

Hör av dig till ordföranden eller sektionsledarna om du är intresserad av att bidra aktivt till sektionsverksamheten och ta del av dessa sektionsförmåner.