Medlemskap i SAAF

I SAAF träffar du likasinnade från alla delar av landet som delar din passion för natthimlen. Vi studerar stjärnhimlen med blotta ögat, teleskop och kameror, bygger teleskop, slipar speglar och programmerar egna elektroniklösningar. Vi träffas på internet och ordnar workshops och stjärnträffar runtom i landet för att dela våra observationer, bilder och resultaten av våra astronomiska mätningar. Välkommen som medlem när som helst under året!

Som medlem får du bland annat:

 • Fyra nummer av Telescopium per år, inklusive temanumren Fokus.
 • Tillgång till det digitala arkivet med bland annat tidigare utgivna nummer av Telescopium och Fokus (kräver inloggning).
 • En stor och färggrann astronomisk årskalender att hänga på väggen.
 • Möjlighet att delta i sektionernas verksamhet.
 • Kostnadsfri anmälningsavgift till vissa stjärnträffar som Sagittarius på Öland och Sektionsträffarna.

Hur blir jag medlem?

Just nu är tyvärr möjligheten att betala via Paypal ur funktion. Vi ber om ursäkt och arbetar med att lösa problemet.

Tillsvidare blir du medlem i Svensk AmatörAstronomisk Förening genom att betala in medlemsavgiften till vårt plusgironummer 904 56-5 eller bankgironummer 386-5300. Betalningsmottagare är SAAF.

Obs! Glöm inte att ange adress och e-postadress vid din inbetalning.

Vid adressbyte, meddela din nya adress till kassören. 

Medlemsavgift

 • Vuxna (över 18 år): 250 kr (1 år),
  430 kr (2 år), 630 kr (3 år)
 • Ungdomar (18 år eller yngre):
  150 kr (1 år)
 • Övriga Europa och världen: 400 kr (1 år)
 • Sektionerna är kostnadsfria. 

Förmånliga avgifter finns för anslutning av lokalföreningar, för mer information kontakta SAAF:s ordförande.

Sektioner

SAAF:s sektioner är arbetsgrupper som specialiserar sig inom ett visst område av amatörastronomin. Alla SAAF-medlemmar är välkomna till sektionerna.

Du blir medlem i en sektion när du betalar medlemsavgiften online via ditt medlemskonto. Om du inte har ett konto kan du skapa ett sådant på sidan “Bli medlem” (klicka på “Aktivera konto”) och ange din önskade sektion där.

Sektionsförmåner

Som medlem i SAAF:s sektioner har du möjlighet att låna följande observationshjälpmedel. Ett krav är att du som aktiv observatör bidrar till sektionens verksamhet genom att rapportera in dina observationer för arkivering och analys.

 • Johnson/Bessel V-filter i 1,25″ fattning för fotometriska observationer av variabler eller kometer.
 • Licens för MPO Canopus/PhotoRed, en mjukvara för astrometri och fotometri av (rörliga) objekt (småkroppar) och analys av ljuskurvor inklusive periodbestämning och plottning. En intressant funktion är sökning av nya variabla stjärnor i ett fält. 

Hör av dig till ordföranden eller sektionsledarna om du är intresserad av att bidra aktivt till sektionsverksamheten och ta del av dessa sektionsförmåner.