NATT — om du vill veta mer om astronomi

Natt är en snabbkurs i att lära känna himlen och komma igång med astronomi — perfekt för dig som har ett spirande astronomiintresse, vill ha guidning, kunskap och inspiration genom de första stegen ut i mörkret.

Kort om NATT

I Natt får du veta hur man hittar bland stjärnorna, hur natthimlens utseende varierar under året och vilka astronomiska objekt man kan se för blotta ögat eller med en liten kikare. Den som vill gå vidare får veta hur man väljer teleskop, var man kan köpa sin utrustning, och var man hittar mer information och resurser om astronomi i Sverige. En glimt ges också in i den värld där amatören producerar vetenskapligt värdefulla resultat med sitt eget teleskop.

Kort sagt är Natt är en snabb och koncis guide till den största hobby man kan ha!

Ladda hem den första upplagan av NATT gratis här

Den första upplagan av Natt producerades under Astronomiåret 2009 och spreds till allmänheten i 20 000 exemplar via bland annat föreningar, skolor, vetenskapscentra och astronomiska institutioner. Den kan du ladda hem gratis här nedan. Du får trycka upp och dela ut denna som utskrift gratis i hur många exemplar du vill.

Beställ nya NATT

2015 tryckte SAAF upp en uppdaterad och omarbetad upplaga av Natt i samarbete med AstroSweden. I denna upplaga kan du läsa mer om teleskop, observationer av planeterna och solen och om astronomiresurser i Sverige.

Priser
Medlem: 30 kr
Icke medlem: 60 kr

NATT - Kom igång med astronomi
Levereras enbart inom Sverige.
Delivered only within Sweden.

I vårt arkiv kan du som inloggad medlem läsa Natt