Sagittarius
  • 2008
  • Tidigare träffar

Välkomna till Sagittarius 2008 på södra Öland i månadsskiftet juli - augusti. Det är ett samarrangemang mellan GAF, Grönhögens Astronomiska Förening, som svarar för det praktiska på plats, och SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening, som bjuder medlemmar på entrén. Tack vare det går GAF+SAAF-medlemmar alternativt enbart SAAF-medlemmar in gratis medan gäster betalar 100 kronor per vuxen. Liksom tidigare år har vi Medborgarhuset i Grönhögen som samlingspunkt, och i år hoppas vi på många som vill bidraga med föredrag. Förhandsanmäl gärna ditt deltagande till jorgen.danielsson2(at)telia.com men det är inte nödvändigt.
Förhållandena astronomiskt blir idealiska i år så missa inte detta tillfälle.
-----------------------
HÖGTRYCKET STÅR SIG I ALLA FALL TILL OCH MED LÖRDAG
(Uppdaterad 28.7): Enligt SMHI:s senaste väderprognos så står sig
högtrycket med soligt och varmt väder åtminstone till och med lördag denna vecka. Därmed skulle alltså hela Sagittariusträffen komma att gynnas.

(I förra veckan): Anders Wettergren, Norrköpng, amatörastronom och metereolog hos SMHI, rapporterar att det sommarhögtryck som nu etablerat sig väntas stå sig också i nästa vecka. Enstaka höga moln, det är allt som kan befaras, som det nu (på onsdagen den 23:e juli) ser ut. De bästa förutsättningarna finns alltså för fyra utmärkta observationsnätter.
-------------------------
PARTIELL SOLFÖRMÖRKELSE FREDAG 1.8 med start 10:40
-------------------------
Både AW och Sven Bernesson, Uppsala, påpekar att det stundar partiell solförmörkelse på fredag förmiddag, mitt under Sagittarius-träffen. Start 10:40, maximum 11:40, är över 12:40. Från Norrköpings horisont försvinner 40 procent av solskivan och det var länge sedan detta skedde över Sverige.

Med anledning av detta växelspel med naturen ändras fredaqens program till att börja med observationer av solförmörkelsen. Vi samlas vid 10 på gräsplanen framför Medborgarhuset. Efteråt finns förslag på gemensam lunch ute någonstans. Jag är inte emot men kravet är att någon annan organiserar detta. Jag lär ha fullt upp ändå. Återsamling till kl 15 i Medborgarhuset för sedvanligt mingel och prylförsäljning.PROGRAM:
=========================================================
* Onsdag 30.7 klockan 20:00: Tidiga gäster samlas på "Kalkplattan" på sydöstra Öland. Kör ner till Södra Möckleby, sväng österut och kör nästan hela vägen fram till väg 138 på östra sidan. Innan du når den sista byn finns kalkplattan, en naturlig parkeringsplats på solid grund till vänster. Du missar den inte. Sväng av, parkera och upp med dina grejor.
=========================================================


=========================================================
* Torsdag 31.7 klockan 15.00 - 19.00. Invigning och start i Medborgarhusets A-sal. Du som vill sälja prylar är välkommen att stå här, det finns gott om plats och gott om bänkar. Det finns också plats att ställa upp instrument inomhus för utställning, justeringar och liknande.
Jag har ett par deltagare redan som är intresserade av att hålla föredrag. Berätta du med om vad du gör. SAAF:s dataprojektor kommer att finnas på plats samt en bärbar PC, om du tar med ditt material på skiva. Annars går det förstås bra att ta med hela din visningsutrustning.
+ När ingen annan håller föredrag. Exklusiv visning från NASA - TV. Mars Phoenix Lander, the movie. Från kontrollrummet den 25 maj under och efter sondens lätt nervösa och dramatiska landning samt avrundad med de första bilderna från Mars. Ansvarig: Jörgen Danielsson.
+ Komet SW3 Fragment B - The Movie: Jörgen Danielsson
+ Månen i närbild genom 12 tum LX200 vid f/20 - the Movie - Jörgen Danielsson
+ Månen och Solsystemet i närbild - The Movie - Jörgen Danielsson
* 19-20: Matdags på egen hand.
* 20- : Fria observationer från södra Öland.

(Observatoriet i Grönhögen, som finns på granntomten, står kvar och är fortfarande till salu av den tidigare fastighetsägaren SERO, c/o Olof Karlsson i Köping. Det är dock tomt och används inte under Sagittarius 2008-mötet).=========================================================
* Fredag 1.8:
* Kl 10-13. Partiell solförmörkelse observeras från planen framför Medborgarhuset.
* Klockan 15-19,
samling i Medborgarhuset för mingel, pryltittning och prylförsäljning samt föredrag, enligt ovan samt kompletterat med nyaanmälda föredragshållare. Tänk på att det hela inte behöver vara en vetenskaplig avhandling. Det här är amatörastronomi, så ta med bärbara dat or med ditt observationsmaterial och kom fram och berätta för andra. Anmäl ditt föredrag snarast till jorgen.danielsson2 (at) telia.com.

* Christer Kjellnér på Astrosweden har anmält att man planerar att finnas på plats från torsdag eftermiddag eller kväll, och senast senast finns på plats fredag eftermiddag. Han tar med sig en mängd saker, och koncentrerar sig på refraktorer, och har i övrigt fältkikare, även stora, småpprylar med mycket mera.
19-20 Matpaus på egen hand
20- Fria observationer. Oftast numera samlas vi dock på Kalkplattan.


=========================================================
* Lördag 2.8 klockan 11 till 14i Färjestaden. OBSERVATORIEVISNING - FÖRHANDSANMÄLAN i god tid till chris.allen (at) telia.com. Chris Allen riktar en speciell maning till alla er som är intresserade av att besöka. Förhandsanmälan krävs för planeringens skull. Skriv till honom på hans mejl.
=========================================================

Välkomna alltså på en sevärd observatorievisning hos Chris Allen,variabelobservatör, som i våras tog en 12-tums Meade GPS LX200R i bruk och fick ett 8x10 fots observatorium med avdragbart tak levererat av Alexanderobservatories i England. Lunch med smörgårstårta som alla betalar en del av. Vid 14 avgår bilarna ner till Grönhögen och Medborgarhuset.

KÖRBESKRIVNING:

Christopher Allen
Jordgubbsgränd 3
386 31 FÄRJESTADEN

Sväng av första vägen till höger efter Ölandsbron, Kör ca 1 km på Brovägen, sväng vänster in på kort väg Åkervägen, sväng höger in på Möllstorpsgatan och så höger på andra gatan, Hästhovsvägen.
Kör rakt fram i hela dess längd, sväng vänster in på Jordgubbsgränd. Chris hus finns halvvägs ner på vänster sida.
Observatoriet ser ut som en förfinad Friggebod längst in till höger på tomten.

Deltagande förhandsanmäls till chris.allen (at) telia.com
* Samling klockan 15.00 till 18.00 för sedvanlig öppning av lokalen, prylförsäljning och mingel. Vi har i dagsläget en firma anmäld nämligen Astrosweden.
Föredrag. Alla bidrag välkomnas.
+ Chris Allen - Variabelobservatör, senaste nytt om avancerat och för nybörjaren. Chris säger att han koncentrerar sig på vad som hänt under det senaste året. Han är för övrigt redan igång och gör cirka 30 observationer per natt från observatoriet på villatomten i Färjestaden men längtar till sensommarens astronomiska natt då det blir en bonus med två magnituder svagare objekt.
+ När ingen annan håller föredrag. Exklusiv visning från NASA - TV. Mars Phoenix Lander, the movie.Från kontrollrummet den 25 maj under och efter sondens lätt nervösa och dramatiska landning samt avrundad med de första bilderna från Mars. Ansvarig: Jörgen Danielsson.
+ Komet SW3 Fragment B - The Movie: Jörgen Danielsson
+ Månen i närbild genom 12 tum LX200 vid f/20 - The Movie - Jörgen Danielsson
+ Månen och Solsystemet i närbild - The Movie - Jörgen Danielsson


* EN BIT MAT TILLSAMMANS? Vissa år går vi ut och äter en bit gemensamt på lördagskvällen på någon krog på södra Öland. Finns intresse? Jag har hittills en intresserad deltagare, förslagvis tid är 18 lördag eftermiddag. Det finns några ställen att välja på, på kort eller längre avstånd. Helst borde vi bli i en grupp på 20-talet personer för förhandsbeställning. Som ensam funktionär har jag fullt upp med allt annat, men finns någon som kan organisera detta så gärna för mig. Härom året var vi i Mörbylånga på den lokala danskrogen där (innan dansen!) och det funkade bra. Inte så besvärande väntetider som erfarenheten är från södra ön.

Klockan 20- Fria observationer från södra Öland.

----------------------------------------------
I händelse av dåligt väder instrumentutställning inomhus, vilket gäller alla dagar. Deet går också utmärkt att sätta upp instrumenten inomhus för att testa och finjustera konstruktionen.

=========================================================
Söndag 3.8: Hemresedag. Städning av A-salen från 09-tiden.
=========================================================
LOGIN svarar du själv för att ordna. Förslagsvis Ottenby Vandrarhem, Erlings Stugby i Grönhögen (några 100 meter från Medborgarhuset), camping på den enkla campingplatsen i närheten och liknande alternativ finns.

Bilderna här på sidan är främst från Sagittarius 2007, och någon från Sagittarius 2006-mötet. Miljön är Kalkplattan på sydöstra Öland.


VÄLKOMNA! Jörgen Danielsson, ordförande i GAF, Grönhögens Astronomiska Förening

=========================================================

Sagittarius

Träff under klar himmel.
Foto: GAF

Sagittarius

Stjärnskådning
Foto: GAF

 

SAGITTARIUS 2007

Sagittarius 2007 19-22.7 på Öland är gratis för SAAF-medlemmar. Icke medlemmar betalar 100 kronor per person. Denna nyordning då SAAF åtar sig det ekonomiska ansvaret görs för att öka medlemmarnas nytta av SAAF och införs efter beslut av SAAF:s styrelse. Lokal arrangör är som vanligt Grönhögens Astronomiska Förening och kontaktperson ordförande Jörgen Danielsson, som kontaktas för råd om logimöjligheter med mera. Som uppmuntran för det lokala arbetet i samband med stjärnträffen får GAF eventuell behållning av arrangemanget och det används till att förbättra den utrustning som lokalföreningen lånar ut till sina medlemmar. Som vanligt blir det tjuvstart onsdag kväll den 18.7 på "plattan" på sydöstra Öland. Vid klockan 15 på de föjande eftermiddagrana samlas vi i Medborgarhuset i Grönhögen och dess A-sal för utställning, föredrag och allmänt astrovimmel. Söndag förmiddag är det städning och så hemresa. Tänk på att det under årets arrangemang bara blir astronomisk skymning - inte natt - men det räcker mer än väl för att testa din utrustning. Dagtid kan du och familjen njuta av Öland och sol och bad när turisttemport är som högst bara några dagar efter den årliga Victoriadagen i Borgholm.

Anmälan görs till SAAF/GAF c/o Jörgen Danielsson: jorgen.danielsson2 (at) telia.com och icke medlemmar betalar till SAAF:s postgiro 90456-5 med betalningsmottagare SAAF.

SAGITTARIUS 2007 ARRANGERAS DEN 19 TILL 22 JULI - ASTRONOMISK SKYMNING


Sagittarius 2007, ett samarrangemang i Grönhögen mellan GAF och SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening, äger i år rum långhelgen efter Viktoriadagen, alltså torsdag till söndag den 19 till 22 juli med tjuvstart onsdag kväll. Vi hyr Medborgarhusets A-sal. Förhållandena är inte idealiska, när vi slutar är månen i första kvarteret, men deltagare vid träffen 2006 sade att de ser fram emot att ha mötet varje år och en månad senare är för nära skolstarten. Nästa sensommar, alltså 2008, blir däremot mörk och perfekt och Sagittarius hålls då en bit in i augusti.

Deltagarna ordnar med egen logi. För tips kontakta GAF:s ordförande Jörgen Danielsson, jorgen.danielsson(at)telia.com.


SAGITTARIUS-TRÄFFEN ÄR TILLBAKA 26-30/7 2006


Senaste informationen finns på webbsidan för Grönhögens Astronomiska Förening.

Hej alla!

Efter ett par års uppehåll blir det i sommar nypremiär för Stjärnträffen Sagittarius på södra Öland och årgången blir förstås 2006. Svensk AmatörAstronomisk Förening arrangerar i samarbete med värden Grönhögens Astronomiska Förening. Vi utgår från Medborgarhuset i Grönhögen, precis som i gamla tider, och den stora A-salen är bokat för fyra dagar. Reservera några sköna semesterdagar på södra Öland i Grönhögen och på "plattan" på södra Öland i slutet av juli för att hälsa mörkrets och de astronomiska objektens återkomst. Ok, det hinner väl inte bli astronomisk natt innan det är dags för gryning, men i alla fall. Det räcker som uppvärmning för starten av säsongen. Tilläggas ska att på senare år har faktiskt juli haft bättre väder än augusti på grund av en riktig varm högsommar och således en extra varm Östersjö, som ställt till det en del på sensommaren med dis och dimmsjok.Vi håller tummarna.

Tag med allt vad du har ifråga om instrument, tillbehör, observationsresultat, bilder, teckningar, avi-filmer och mycket mera. Vi förfogar över SAAF:s datorprojektor och en lokal som kan mörkläggas. Intresserad av att hålla ett kortare (30 minuter) föredrag? Hör av dig till: jorgen.danielsson2(at)telia.com

Sagittarius 2006 äger rum som följer:

  • Onsdag 26/7: Tjuvstart på kvällen, och vi ses på "plattan" på sydöstra Öland vid 20-tiden.

  • Torsdag 27/7 - Kväll ute, och i händelse av sämre väder föredrag, bildvisning och instrumentuppställning i Medborgarhuset.

  • Fredag 28/7 - Kväll ute.

  • Lördag 29/7 - Kväll ute efter middagen vid 18-snåret på någon lämplig restaurang. Brukar vara uppskattat inslag. Anmäl intresse för middag redan vid din anmälan till träffen, betalning sker dock på plats på Öland.

  • Söndag 30/7 - Farväl på förmiddagen, städning. av lokalen.

Som vanlig ordnar deltagarna själva sin logi, från tält, husvagn, husbil, vandrarhem, stuga, hotell eller hos släktingar. Nytt för i år är att medlemmar i SERO, Sveriges Energiföreningars Riksorganisation, som tack för gott samarbete genom åren med observatoriet deltar på samma villkor som SAAF-medlemmar. Anmäl dig till undertecknad (jorgen.danielsson2 (at) telia.com), ange din e-post och adress samt om intresse finns för middag. Väl mött i sommar.

Jörgen Danielsson, kassör, Grönhögens Astronomiska Förening


INBJUDAN TILL MARSFEST

Välkomna till Sagittarius 2003 den 21/8-24/8 på södra Öland med observatoriet i Grönhögen som utgångspunkt och dess 12-tums Schmidt-Cassegrain-teleskop. Det blir tjuvstart onsdagskvällen den 20:e för de som då redan finns på plats. Sagittarius-mötena fortsätter med traditionen att försöka pricka in något intressant att observera, och sällan har förutsättningarna för Mars varit så bra som under dessa dagar. Den 27.8 kommer planeten närmare Jorden än under 73 000 (!) år, och då 28:e i opposition ses den som skenbart starkast. Mars står också på bra höjd i söder där den skiner så starkt att bara Solen, Månen och Venus överglänser den. Det är med andra ord läge för att ta med sig instrument med stora aperturer,och ha färgfilter, video och ccd-utrustning beredd för att dokumentera Mars dessa unika nätter.

När du så här tröttnat på det finns hela sensommarens himlavalv kvar att utforska. Nätterna är ljumma men mörkret har kommit åter med några timmar astronomisk natt. Självklart är det Vintergatans centrum som brukar vara mest intressant för observatörer som kommer norrifrån. Sagittariusträffar har arrangerats under drygt tio år nu, och genomsnittligt brukar två av tre kvällar bli antingen någorlunda klara alternativt mycket klara och fina.

Vi hyr in oss i ägaren SERO:s Energi och Miljöcentrum för föredrag, utställning med mera. Anmälningsavgift: Vuxen 75 kronor före den 1/4, och 100 kronor efter. Halva priset för ungdom 10-15 år, gratis för barn.

Anmälan sker genom att avgiften sätts in till SAAF, c/o Gunnar Lidström, pg 90456-5. Märk talongen med "Sagittarius 2003".

Välkomna!

Jörgen Danielsson
SAAF, Kometgruppen Ordförande i GAF, Grönhögens Amatörastronomiska Förening

PS Till dig som aldrig deltagit förut. Du ordnar själv logi i stuga, på camping, vandrarhem, i husvagn eller hos bekanta. Hör av dig om du behöver tips. Dagtid semestrar du och familjen för er själva, vi ses på kvällarna för observationer både utifrån observatoriet på EMC och från södra Ölands alvar. Dagtid är det endast sparsamt med program om det alls är något. De amatörer som vill bidraga är förstås välkomna, men bli inte överaskad när du upptäcker att det är få som står vid overheadern eller diaprojektorn.

På Sagittarius-mötena koncentrerar vi oss på observationer och socialt umgänge, inte föredrag. En trevlig rutin vi hade för några år sedan var avrapportering cirka klockan 17 nästföljande dag om vad man egentligen haft för sig ute.

Men allt i fråga om föredrag är upp till dig som deltar att bidraga till. De senaste åren har vi bjudit in proffsastronomer från SAS, Svenska Astronomiska Sällskapet, men för närvarande har jag inga nya uppslag på den kanten.INBJUDAN TILL METEORFEST

Välkomna till Sagittarius 2002 den 9-12/8 på södra Öland med observatoriet i Grönhögen som utgångspunkt. Efter flera år då inte månen samarbetat blir det i år perfekta förhållanden för att studera ett nytt maximum hos Perseiderna samt det traditionella maximumet (20:15 UT respektive 22:30UT) på måndagen. Träffen pågår fyra nätter mellan fredag och måndag kväll och över Perseidskurens final.

Du som tidigare aldrig kunnat observera Perseiderna under bra förhållanden rekommenderas verkligen ett försök och att besök på södra Öland. Leoniderna i november är fantastiska, men under ett Sagittariusmöte i början av 1990-talet räknade vi enkelt till 100-talet starkare Perseider på en timme! Det var ett fyrverkeri att minnas.

Vi hyr in oss i ägaren SERO:s Energi och Miljöcentrum för föredrag, utställning med mera. Anmälningsavgift: Vuxen 75 kronor före den 1/4, och 100 kronor efter. Halva priset för ungdom 10-15 år, gratis för barn.

Anmälan sker genom att avgiften sätts in till SAAF, c/o Gunnar Lidström, pg 90456-5. Märk talongen med "Sagittarius 2002".

Välkomna!

Jörgen Danielsson
SAAF Kometgruppen
Ordförande i GAF, Grönhögens Amatörastronomiska Förening

PS Till dig som aldrig deltagit förut. Du ordnar själv logi, hör av dig om du behöver tips. Dagtid semestrar du och familjen för er själva, vi ses på kvällarna för observationer både utifrån observatoriet på EMC och från södra Ölands alvar. Dagtid är det endast sparsamt med program om det alls är något. De amatörer som vill bidraga är förstås välkomna, men bli inte överaskad när du upptäcker att det är få som står vid overheadern eller diaprojektorn.

På Sagittarius-mötena koncentrerar vi oss på observationer, och det brukar vara 2 av 3 kvällar som är mycket bra eller bra vädermässigt. En trevlig rutin vi hade för några år sedan var avrapportering cirka klockan 17 nästföljande dag om vad man egentligen haft för sig ute.

Men allt i fråga om föredrag är upp till dig som deltar att bidraga till. De senaste åren har vi bjudit in proffsastronomer från SAS, men fn har jag inga nya uppslag på den kanten.SAGITTARIUS 2001 PÅ ÖLAND

SAAF inbjuder till stjärnträffen Sagittarius 2001, som i år genomförs vid nymånen i slutet av augusti. Första ordinarie observationskväll är natten 16-17/8, därpå följer nätterna 17-18/8 och 18-19/9, och så sker städning och hemresa söndagen den 19:e.

Som vanligt blir platsen Grönhögen och liksom i fjol hyr vi lokal och observatorium av SERO; Sveriges Energiföreningar Riksorganisation och håller till i EMC, Energi och Miljöcentrum. Bakom det och på gränsen till alvaret ligger observatoriet i Grönhögen. Det har som säkert är bekant för många vid detta laget ett 12-tums LX200 Schmidt-Cassegraininstrument. I värmestugan klart för snabba insatser för observationer finns också min gamla trotjänare, en 10-tums dobson. Och så hoppas jag förstås även på att många av deltagarna tar med sig många egna instrument.

I år blir inriktningen på observationer från södra alvaret. Samtidigt skulle jag vilja återuppliva rutinen för flera år sedan att amatörer dagen efter vid korta föredrag framåt eftermiddagen och kvällen kort berättade om vad de ägnade sig åt under natten. För det är ju observationer det hela i grund och botten handlar om även om förstås alla byggprojekt också är intressanta och kan förekomma de med i föredragsform.

I fjol gästades vi av två proffs från Uppsala Universitet. I skrivande stund är det mycket osäkert om det också i år kan bli besök av yrkesastronomer.

Anmälan görs genom att pengar sätts in på SAAF:s konto 90456-5.Märk talongen med "Sagittarius 2001" samt ditt namn, adress och eventuell e-mail. Du som betalar före den 1.6 sätter in 75 kr, du som betalar senare 100 kr. Bara i nödfall tar vi emot anmälningsavgiften på plats eftersom servicen ifråga om adresslistor med mera blir bätter med lite föranmälan. Du som önskar logitips, har frågor eller vill anmäla dig som funktionär med mera, hör av dig på e-mail till: jorgen.danielsson2[at]telia.com (@ är ersatt med [at]).

Välkomna!

Jörgen Danielsson, Färjestaden, ordförande i GAF, Grönhögens Astronomiska Förening och ansvarig för Kometgruppen i SAAF:s Solsystemssektion.


SAGITTARIUS 2000 PÅ ÖLAND

SAGITTARIUS 2000 arrangeras med tjuvstart onsdag den 2.8 klockan 20.00 och avslutas i och med natten den 5-6.8. Månen börjar då dra sig mot första kvarteret. Vi håller till i Grönhögen Energi och Miljöcentrum, alltså ej den lokal som vi tidigare hyrt utan den gamla skola som ligger intill. Tag vara på chansen att komma till södra Öland när nätterna mörknar, men kvällarna fortfarande är varma. Grönhögens Observatorium är utrustat med en LX200 på 12 tum och ljusstyrka 10 och har en f/6.3 reduceringslins som tillbehör.

Du som har idéer om inslag i programmet för Sagittarius 2000 kontaktar arrangören. Jörgen Danielsson. Jag föredrar inslag som handlar om resultat, vad du eller klubben har gjort under året, och inte så mycket om olika instrument och byggtekniker. Det verkar nästan som om den typiske svenske amatören aldrig blir klar med sitt dobson-projekt eller vågar pröva på astrofoto eller annan dokumentation...

Proffsföredrag, Under flera träffar har synpunkter lämnats om att man vill ha fler ordentliga föredrag. I år bjuder vi därför in Johan Warell, amatör och astronom i Uppsala och som doktorerar på Merkurius, samt hans handledare astronom Claes-Ingvar Lagerqvist.

Attraktionerna i övrigt blir Jupiter och Saturnus samt komet C/1999 (LINEAR) S4, som möjligen då är av tredje magnituden. samt sensommarobjekt i Vintergatans centrum. Under träffens samtliga nätter kommer dock enbart astronomisk skymning att råda, ej astronomisk natt.

Liksom tidigare träffar passar många deltagare på att ta med sina familjer och semestra dagtid. Vi strålar sedan samman klockan 15.00 för föredrag, visningar, teleskoputställning med mera. Denna kombination med semesterfirande och astronomiska studier gör mötet unikt. Varje deltagare svarar för kost och logi.

Anmälningsavgiften på 100 kr per vuxen (75 kr före den 1.4), 50 kr för ungdom 10-15 år, och barn är gratis, betalas ENDAST I GOD TID I FÖRVÄG till SAAF, "Sagittarius 2000", c/o G Lidström, pg 904 56-5. Glöm inte att sätta ut din adress! OBS! Var tidiga med betalningen så att Gunnar har en fyllig lista. Det går inte att ha 2 för handsbetalande och sedan att det kommer 40 deltagare. Lördag kväll arrangeras en middag. Fundera på om du vill vara med på den.

Man kommer långt med entusiasm, men för Sagittarius 2000 krävs fler funktionärer är enbart undertecknad. Intresserade hör av sig på detta formulär (ur funktion) där anmälda deltagare gärna också smidigt kan kvittera sitt deltagande till undertecknad.


SAGITTARIUS 1997 PÅ ÖLAND

Sagittarius ´97 den 7-12.8 på södra Öland blev en stor framgång med fem fantastiska nätter. Visserligen var deltagarantalet färre än i fjol, och visserligen drev det då och då in dimsjok på efternatten, men vilken enorm seeing! Det tog någon vecka att hämta sig efter alla intryck. Här är några bilder från träffen.

Litet bildgalleri